Costuri de editare şi publicare carte electronică (ebook online)


- ebook necomercial online (protecţie împotriva copierii de text sau imagini): 150 RON
    Alocarea codului ISBN este gratuită. Costul include editarea, publicarea şi administrarea ebook-ului pe serverul editurii, pe termen nelimitat, transmiterea Certificatului de Înregistrare a codului ISBN către autor, prin Poşta Rapidă.
- ebook comercial online (protejat la copierea de text sau imagini): 350 RON. Comercializarea se face printr-un sistem automatizat, de plată prin SMS (plăţi de 5, 7, 8 sau 10 euro).
    Alocarea codului ISBN este gratuită. Costul include editarea, publicarea, protejarea şi administrarea ebook-ului şi conturilor de acces pe serverul editurii - pe termen nelimitat-, transmiterea Certificatului de Înregistrare a codului ISBN, către autor, prin Poşta Rapidă.
Dacă autorul nu este persoană fizică autorizată, Editura intermediază vânzarea în numele autorului, pentru un comision de 2 euro, indiferent de valoarea SMS-ului. Astfel, de exemplu, pentru o carte plătită cu 10 euro, prin SMS, autorului îi revin 8 euro. Plata se face de către Editură, în medie, la 10 zile după încheierea situaţiei contabile pentru luna precedentă.
- ebook format CD/DVD - 12 exemplare (din care 8 se transmit Bibliotecii Naţionale): 200 RON. Preţul include inscripţionarea CD-urilor, design-ul coperţilor şi feţelor CD-urilor, imprimarea color a coperţilor şi feţei discurilor, carcase format DVD. Livrarea coletului se face prin curier rapid, costul transportului este suportat de Editură.


Costuri de editare şi publicare carte pe suport de hârtie


Instrument de calcul

Obs. 1. Tirajul minim este de 25 exemplare.
Obs. 2. Funcţie de tiraj şi caracteristicile cărţii Dvs., uneori costurile pot fi mai mici faţă de costurile afişate de calculatorul de mai sus. Formatul recomandat pentru publicare este A5. Pentru alte detalii puteţi suna la 0745657333, sau ne puteţi scrie, de asemenea, pe adresa bdigitala@yahoo.com.


Preţul afişat de calculator, sau transmis prin telefon sau email, include întotdeauna toate costurile:
- de editare;
- de transmitere a Certificatului de Înregistrare a Codului ISBN;
- transportului, prin curier rapid, a întregului tiraj (mai puţin a 10 exemplare, pentru Depozitul Legal al Bibliotecii Naţionale -8 -, conform legii şi ca specimene editoriale -2), împreună cu Certificatul de Înregistrare ISBN, factura fiscală şi, după caz, a contractului de editare.

În tipărire folosim copertă din carton de 250-300 g, de calitate. Hârtia folosită este de 80 gr/m2, de import, de calitate extra. Tiparul se execută pe maşini tipografice performante (nu la copiator).
Legarea cărţilor se face cu termoclei.
Prin tirajele mici pe care le poate asigura, Editura vine astfel în întâmpinarea intereselor cadrelor didactice care doresc să-şi publice lucrarea de licenţă sau culegerea, manualul, romanul, ş.a. (lucrarea cu ISBN fiind punctată în diverse forme de evaluare didactica). Editura se adresează deci comunităţii didactice, pentru care a făcut efortul unor preţuri foarte speciale de publicare. Deşi varianta clasică - pe hârtie - este adecvată puterii de cumpărare a cadrului didactic, totuşi cea mai rapidă şi convenabilă variantă de publicare rămâne publicarea online, sub forma ebook-ului (cărţii electronice) - 150 RON, la care se asigură Certificat ISBN, ca pentru o publicare clasică - pe suport de hârtie.
Pentru cărţile pe suport de hârtie, dacă se alocă ISBN, timpul necesar publicării este de circa 20 zile lucrătoare (circa 10 zile lucrătoare sunt necesare recepţiei Descrierii CIP din partea Bibliotecii Naţionale a României, iar alte 10 zile tipăririi efective şi transportului).


O nouă oportunitate:
De la 1 septembrie 2014, orice carte publicată la Editura Sfântul Nicolae primește, gratuit, un raft virtual, pentru 1 an de zile, pentru comercializare directă, de către autor, în Librăria Scriitorilor.
Pe raftul virtual oferit se pot posta 2 (două) titluri de carte; autorul poate posta, pe lângă titlul publicat la Editura Sfântul Nicolae, încă un titlu, publicat la alte edituri.
Editura Sfântul Nicolae nu reține niciun comision pentru cărțile comercializate de autori prin intermediul Librăriei..