Costuri de editare şi publicare carte electronică (ebook online)


- ebook necomercial online (protecţie împotriva copierii de text sau imagini): 200 RON
    Alocarea codului ISBN este gratuită. Costul include editarea, publicarea şi administrarea ebook-ului pe serverul editurii, pe termen nelimitat, transmiterea Certificatului de Înregistrare a codului ISBN către autor, prin Poştă.
- ebook format CD/DVD - 20 exemplare (din care 4 se transmit autorului): 280 RON. Preţul include inscripţionarea CD-urilor, design-ul coperţilor şi feţelor CD-urilor, imprimarea color a coperţilor şi CD-urilor, carcase DVD. Taxele de curierat sunt plătite de Editură.
- ebook comercial online (protejat la copierea de text sau imagini): 350 RON. Comercializarea se face printr-un sistem automatizat, de plată prin SMS (plăţi de 5, 7, 8 sau 10 euro).
    Alocarea codului ISBN este gratuită. Costul include editarea, publicarea, protejarea şi administrarea ebook-ului şi conturilor de acces pe serverul editurii - pe termenul prevăzut în Contract-, transmiterea Certificatului de Înregistrare a codului ISBN, către autor, prin Poşta Rapidă.
Dacă autorul nu este persoană fizică autorizată, Editura intermediază vânzarea în numele autorului, pentru un comision de 2 euro, indiferent de valoarea SMS-ului. Astfel, de exemplu, pentru o carte plătită cu 10 euro, prin SMS, autorului îi revin 8 euro. Plata se face de către Editură, în medie, la 10 zile după încheierea situaţiei contabile pentru luna precedentă.


Costuri de editare şi publicare carte pe suport de hârtie


Instrument de calcul

Obs. 1. Tirajul minim este de 40 exemplare
(tiraj minimal impus de Biblioteca Națională începând cu 1 ianuarie 2024).
Obs. 2. Funcţie de tiraj şi caracteristicile cărţii Dvs., uneori costurile pot fi mai mici faţă de costurile afişate de calculatorul de mai sus. Formatul recomandat pentru publicare este A5. Pentru alte detalii puteţi suna la 0745657333, sau ne puteţi scrie pe adresa bdigitala@yahoo.com.


Preţul afişat de calculator, sau transmis prin telefon sau email, include întotdeauna toate costurile:
- de editare;
- de transmitere a Certificatului de Înregistrare a Codului ISBN;
- transportului, prin curier rapid sau Poștă, a întregului tiraj (mai puţin a 8 exemplare, pentru Depozitul Legal al Bibliotecii Naţionale -8 -, conform legii şi ca specimene editoriale -2), împreună cu Certificatul de Înregistrare ISBN, factura fiscală şi, după caz, a contractului de editare.

În tipărire folosim copertă din carton de 250-300 g, de calitate. Hârtia folosită este de 80 gr/m2, de import, de calitate extra. Tiparul se execută pe maşini tipografice performante (nu la copiator).
Legarea cărţilor se face cu termoclei.
Prin tirajele mici pe care le poate asigura, Editura vine astfel în întâmpinarea intereselor cadrelor didactice care doresc să-şi publice lucrarea de licenţă sau culegerea, manualul, romanul, ş.a. (lucrarea cu ISBN fiind punctată în diverse forme de evaluare didactica). Editura se adresează deci comunităţii didactice, pentru care a făcut efortul unor preţuri foarte speciale de publicare. Deşi varianta clasică - pe hârtie - este adecvată puterii de cumpărare a cadrului didactic, totuşi cea mai rapidă şi convenabilă variantă de publicare rămâne publicarea online, sub forma ebook-ului (cărţii electronice) - 170 RON, la care se asigură Certificat ISBN, ca pentru o publicare clasică - pe suport de hârtie.
Pentru cărţile pe suport de hârtie, dacă se alocă ISBN, timpul mediu necesar publicării este de circa 20 zile lucrătoare (circa 10 zile lucrătoare sunt necesare recepţiei Descrierii CIP din partea Bibliotecii Naţionale a României, iar alte 10 zile tipăririi efective şi transportului). Timpul mediu poate fi depășit, în funcție de comenzile primite anterior.


Procedura de publicare: Materialele de publicat se transmit ca atașament, prin email, la adresa bdigitala@yahoo.com, menționând tipul publicării (online, pe CD sau format tipărit), tirajul, adresa exactă de livrare și un număr de telefon..

O nouă oportunitate: Cărțile publicate la Editura Sfântul Nicolae primesc, gratuit, un raft virtual, pentru 1 an de zile, în Librăria Scriitorilor.